2015 Yılında Ücretli Öğretmen Maaşları

2015 yılında ücretli öğretmen maaşlarına bir başka deyişle ücretli ders saat ücretine zam yapılıp yapılmayacağı belirsiz iken mebgazete.com olarak siz değerleri öğretmenlerimiz için bu konuda güzel bir makaleyi paylaşıyoruz. Facebook sayfalarınızda paylaşabilirsiniz.

2014-2015 yılında Ücretli Öğretmen Maaşı Ne Kadar Olacak?

Birçoğumuzun deyişiyle öğretmen değil ücretmen olarak görülen ve daha fazla çalışmalarına rağmen, yeri gelince kadrolu bir öğretmenden zorunlu olmadığı halde daha fazla nöbet tutan sistemi kölesi öğretmenlerden bahsedeceğiz şimdi size.

Ücretli öğretmen ne kadar maaş alır?

Hemen cevap verelim ücretli bir öğretmen kadrolu bir öğretmenle aynı işi yapmasına hatta ondan daha fazla derse girmesine rağmen yaklaşık kadrolu öğretmenin 5’te 1 maaşını alır…

Haftalık 30 saat derse giren bir ücretli öğretmen yaklaşık 1000 TL civarı bir rakama ulaşabilir. Ancak bu rakam sadece 1 ay gerçekleşir. Çünkü ücretli öğretmen girdiği ders sayısına göre maaşını alır ve kar tatili, resmi tatil, bayram tatili, dönem başları dönem sonları, bir çok kişinin sandığının aksine ücretli öğretmenin içini acıtır. Bu nedenle genelde ortalama maaşlar 500-600 TL civarıdır.. Bunun üstüne bir de bazı okullar da çay parası ve muhasebe parası gibi 50-60 tl kesintiler yapılır.

Yani sizin anlayacağınız örneğin 3 sene ücretli öğretmenlik yapan bir öğretmen yol + yemek parasına bedava çalışır. Sistemin kölesi olarak görevini layıkıyla yerine getirir. Tüm bunlara rağmen toplumda her kesimden düşmanlık görür ve sevilmez..

Not: Haftalık ders sayısını ortalama 8 TL ile çarparak kuş kadar olan maaşınızı hesaplayabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.