KPSS DE PUAN TÜRLERİ

 

              Kamu Personel Seçme Sınavı “KPSS” ilk kez 1999’da Devlet Memurluk Sınavı adı ile yapıldı. Her yıl ÖSYM tarafından düzenlenmektedir ve Kamu görevlerine atanmak isteyenlerin bu görevi ilk yapacak olanları için hazırlanan bir sınav türüdür. 2002 yılından beri KPSS adı ile bilinir.

ÖSYM tarafından her sene yapılmakta olan bu sınav da alınan KPSS-LİSANS puanı 2 yıl boyunca geçerlidir. Bu geçen sürenin uzunluğu önemsenmez bir sonraki KPSS sınav tarihidir önemsenen. O tarihe kadar da alınan puan geçerlidir. KPSS sınavı maddelere ayrılmış olmakla beraber her madde kendi alanındaki bölümleri kapsamaktadır. KPSS-A genelinde müfettiş uzman ve denetmen kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylarından oluşur. KPSS-B kadrosu ise A dışındaki tüm bölümlerdir. Ayrıca KPSS-A bölümünü tercih eden kişilerin bir de sözlü veya yazılı olarak bir sınava daha katılmaları gereklidir. 

             Sizlere en çok yardıma ihtiyacınız olan kpss de puan türleri hakkında; her puan sizlerin seçmiş olduğu bölümün alanını temsil etmektedir. Bunları araştırıp ardından da çok zor olduğu kanısına vararak hemen vazgeçmeniz çok üzücü olur çünkü biraz dikkat ile her şeyi anlayacaksınız. “KPSSP1” Rekabet Kurumu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Denetçi Yardımcısı bölümlerini temsil eder. Bu kodlar sizin kafanızı karıştırıyor gibi görmenize rağmen oysaki sizin için daha hızlı bir sistemdir.

121 çeşit KPSS puan türü var. Genel Kültür Yabancı Dil Hukuk ve İktisat gibi testlerin yüzdeleri farklı oranda hesaplanıyor. KPSS-A ve B de farklı puan türünde  yapılıyor. Son olarak KPSS-B de herhangi bir taban puan sınırlaması yoktur. Sınava giren adaylara kadro sınırlı olduğu için en fazla 15 tercih hakkı verilecektir. Bu durumda yüksek puan almak önemli bir husustur.

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.