Proje Tabanlı Öğrenmenin Yararları

PBL’nin en büyük yararı gerçek olmasıdır. Öğrenciler mezun olduklarında ve kariyerlerine başladığında gerçek dünyada karşılaşacakları sorunları ele almak ve çözmek için pratik yaparlar. PBL ayrıca, öğrenciler ilgilendikleri sorulara cevap aramaktan zevk aldıkları için hayat boyu öğrenme sevgisini aşılamaktadır. Teste öğretmekten kaçınmanın zor olduğu bir eğitim ortamında, PBL anlamlı öğrenme ve büyüme fırsatları sunmaktadır.

PBL uygulaması Sosyal ve Davranış Bilimleri dergisi Prosedür araştırmacıları tarafından incelenmiştir . Öğrencileri işyerinde başarı için gerekli becerilere maruz bırakmak da dahil olmak üzere birçok fayda buldular: ekip çalışması, çatışma çözme, karar verme ve iletişim. Ayrıca PBL’nin öğrencilerin eleştirel düşünme ve verimliliklerini geliştirmelerine yardımcı olduğunu buldular.

Bu becerilerin birçoğu 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılır ve yüksek öğrenim ve işgücündeki başarı için gereklidir. PBL, bu becerilerin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için bir yol sunmaktadır. Öğrenciler eleştirel düşünme üzerine öğretmen dersini dinleyerek eleştirel düşünmeyi öğrenmezler; eleştirel düşünerek öğrenirler.

Tüm bu faydalara ek olarak, asıl konuyu öğrenmek en büyük faydalardan biridir, ancak PBL’nin doğası nedeniyle neredeyse ikincil görünüyor. Öğrenciler, ilk elden deneyimle öğrenirken geleneksel doğrudan öğretime ve alaylı uygulamaya ihtiyaç duymazlar.

kaynak: https://www.educationcorner.com/project-based-learning-guide.html

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.