Okul yönetimi nasıl olmalı?

    etkinogrenci Hayatımızın dönüm noktası olan okul ilerde bize göstereceği yol sayesinde bitirilmesi gereken önemli bir ayrıntıdır. Okul hayatı başladığından itibaren yaşadığımız çevreden kopup okula adapte olmak ve birbirinden farklı insanların bir araya geldiği eğitim ve öğretim yeridir. Öğretmenlerin öğrencilerin zaman içinde karşılaştıkları zorluklar sayesinde birlik ve beraberlik içerisinde yaşanılması gereken bir imtihandır. Okul yönetimi nedir kelimesi eğitim ve öğretimin planlı bir şekilde düzenlenen ve ilerlemesini sağlayan bir tanımdır. Öğretmen ve öğrenci ilişkisi oldukça önemlidir.

     Eğitimin verilmesi ve öğrencilerin davranışlarının gözlemlenmesi sağlanmaktadır. Okulun içinde bulunan yönetici konumunda olan müdür ve müdür yardımcıları program doğrultusunda hareket etmektedirler. Bu yüzden eğitim sistemi ve okul içerisinde bulunan uyum oldukça önemlidir. Okullarda yaşanan hızlı değişim ve süreç içerisinde okulda bulunan yöneticilerin bu duruma alışması ve ona göre hareket etmesi gerekmektedir. Velilerle iş birliği içerisinde olan okul devamlı olmak kaydıyla öğrenci öğretmen veli arasında sorunlar çözümlenmektedir.

      Sorunlu olan aile ve çocukların ortama uyum sağlayamadıklarında rehberlik danışmanları ile görüştürülerek çözümler üretilmektedir. Teknolojinin gelişmesi ve birçok alanda sağlanan kazanımlar okulda bulunan bilgisayarlar ve çocukların bilgi dolu olarak nesil yetiştirmek elbette öğretmenlerin ve öğrencilerin çabası içinde gerçekleşmektedir. Okulda başarılı olmak bir ekip işi olarak düşünülmelidir. Öğrenci ve öğretmenler arasında oluşan diyalog planlı ve düzenli çalışma hedef belirlemektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.