Öğretmenler açığın kapanması için Nisan’da 40 bin atama talep ediyor. TAKVİM’in ulaştığı kaynaklar, ‘Atama için kadro ihdası şart’ dedi
Ocak ayında 15 bin atama yapılmasına rağmen öğretmen açığı bitmiyor. Açığın kapanması için öğretmenler Nisan ayında 40 bin atama daha yapılmasını talep ediyor. Öğretmenler, “Ocak’ta yapılan atama yaraya tam merhem olmadı. Yıllardır atanacağımız günü bekliyoruz. Nisan’da açılacak 40 bin kadro yüzbinlerce kişiyi sevindirecektir. Ücretli öğretmen sistemi bitirilmeli ve kadro açılmalı” dedi. TAKVİM’in ulaştığı Milli Eğitim Bakanlığı kaynakları ise “Ağustos ve Eylül’den önce bir atama yapılabilmesi için kadro ihdas edilmesi gerekiyor” dedi. Kaynaklar şu bilgileri verdi: “Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilen kadroların hepsi kullanıldı. Kalan kadro devede kulak. O yüzden yeni bir atama yapılması için kadro ihdası, yani ek kadro verilmesi gerekiyor. Kadro ihdası ise kanunla oluyor. Bunun için bazı girişimler var ama henüz netleşmiş bir durum yok.”
2 BAKAN GÖRÜŞECEK
Kaynaklar, Milli Eğitim Bakanı ile Maliye Bakanı’nın bir araya geleceğini ve karar verileceğini de belirtti. Olumlu karar çıkması halinde, kadro ihdası Meclis’teki torba yasaya konulabilecek. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğretmenlerin emeklilik dilekçelerini Haziran ve Temmuz aylarında verdiklerini, bu yüzden ortaya çıkacak boşlukla ilgili de Ağustos veya Eylül’de bir atama olacağını söyledi.
GENÇLER ATAMA BEKLİYOR
KPSS sınavına girmiş memur adayları ile ilgili süreç de devam ediyor. Kurum ve kuruluşlar ihtiyaç duydukları kadro taleplerini 20 Mart tarihine kadar Devlet Personel Başkanlığı’na bildirecek. Bu talepler değerlendirildikten sonra, memur alımları 16-24 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin dışında lisans ve ön lisans mezunları ile lise mezunları da bu alımları dört gözle bekliyor. Özellikle iktisadi idari bilimler fakültesi (İİBF) mezunları, veterinerler, gıda ve ziraat mühendisleri, fen-edebiyat fakültesi mezunları, meslek yüksek okulu mezunları ile lise mezunları adaletli bir dağılım yapılmasını ve kendilerine de öncelik tanınmasını istiyor.
Bir yanıt bırakın