Okuldan Sonra İstanbul

kizogrenciOkullar kapandı ancak günler yine tek düze gitmeye başladı. Dolu dolu vakit geçirmek için aslında gezmek görmek en iyisidir denebilir. Türkiye’de gezmek söz konusu olduğu zaman İstanbul belkide dibi olmayan kuyu gibidir. Öğrenciler İstanbul’a gelirken en ucuz otobüs biletini www.otobusbileti.gen.tr sitesinden alabilirsiniz.

İstanbul otobüs bileti almadan önce en çok gezilmesi gereken ilçelerden 2 tanesinden aşağıda bahsettik bir tanesi Anadolu yakasında diğeri Avrupa kıtasının bir parçası.

İstanbul Otobüs Bileti ile Maceraya

BEYKOZ İLÇESİNİ GEZELİM
İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasındaki sahil şeridindedir. Doğusunda Şile İlçesi, batısında Boğaziçi, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Üsküdar, Ümraniye ilçeleri bulunur. Mahmut Şefketpaşa adında bir beldesi ve 19 köyü vardır. Oldukça dağınık ve dağlık bir araziye sahiptir. Beykoz ilçe merkezi bir koy kıyısında kurulmuştur. Nüfusun 518.679’u merkezde 15.366’sı ise köylerde oturur.
Yalıköy ve Beykoz merkezi olmak üzere iki semti dışında köyleri vardır. Ünlü Beykoz Kasrî ile Hünkâr iskelesi koyun kuzeybatısına kalır.
Bu ilçenin eski adı Emikos idi. Beykoz’da Traklar, Romalılar ve Bizanslılar kalmışlardır. Osmanlı padişahlarından Yıldırım Bayazıt Trakya’ya geçmek için buraları egemenliği altına aldı. Osmanlılar zamanında Beykoz, İzmit valilerinin yazlık dinlenme yeri oldu. İzmit valilerinin oturması sebebiyle (Bey Köyü) anlamında kullanılarak bu ismi aldığı sanılmaktadır. Sümerbank’ın Kundura Fabrikası, Paşabahçe Şişe ve Cam Fabrikası bu ilçededir. Beykoz’a Üsküdar’dan otobüsler ve Boğaziçi vapurları işler.

BEYOĞLU İLÇESİNİ GEZELİM
İstanbul Boğazı’nın güney kesimi ile Haliç arasında yer alır. Doğusunda Boğaziçi, batısında Şişli, kuzeyinde Beşiktaş ilçeleri, güneyinde Haliç yer alır. Yüzölçümü 9 km2, nüfusu 745.999’dur.
Beyoğlu eskiden, yani Bizanslılar otururken bağ ve bahçelerle kaplıydı. O zamanlar buraya karşı yaka anlamına gelen “Pera” adını vermişlerdi. Daha sonra ticaret için İstanbul’a gelen Venedikliler ve Cenevizliler Galata’da yerleştiler. Bizans içinde kargaşalık çıktı. Bundan yararlanan Cenevizliler, Galata’yı surlarla çevirdiler. Bir gözetleme kulesi olan Galata Kulesi’ni yaptılar. İstanbul’un fethinden sonra Galata etrafındaki surlar yıkıldı. Bağlık, bahçelik yerlere Anadolu Türkleri yerleşti. Böylece Beyoğlu’nun sınırları genişledi.
Galata ve Atatürk köprüleriyle İstanbul’a bağlanan Beyoğlu, Cumhuriyetten sonra ilçe oldu. 1928 yılında yapılan Taksim Cumhuriyet anıtı, turistik oteller, sinema, tiyatro, Atatürk Kültür Merkezi, Teknik Üniversite gibi birçok meşhur yerleri sinesinde barındıran zengin, işlek ve lüks bir ilçedir. Taksim Meydam’ndan İstanbul’un her ilçesine dolmuş ve belediye otobüsleri çalışır.

İstanbul otobüs firmaları telefon numaraları kendinize yer ayırtabilir ya da otobusbileti.gen.tr sitesinden otobüs biletinizi satın alabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.